Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018    English (United States) el-GR
You are here:  Οικοσελίδα   Είσοδος

FIABCI Κύπρου

“FIABCI” είναι το Γαλλικό ακρωνύμιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας.

Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1948 και είναι ένας Παγκόσμιος Οργανισμός που δέχεται στους κόλπους του όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το φάσμα της Κτηματικής Βιομηχανίας. Προωθεί τη συνεργασία και δικτύωση επαγγελματιών του κλάδου απ' όλο τον κόσμο, χωρίς να εμπλέκεται σε πολιτικές διεργασίες. Η FIABCI έχει ως βασικό στόχο τη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην κοινή προσπάθεια για υγιή ανάπτυξη του τομέα της κτηματαγοράς, τη συνεχή στήριξη των μελών της και την ενθάρρυνση τους να αναπτύξουν διεθνή διάσταση στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Η FIABCI έχει σήμερα Τοπικά Τμήματα σε 48 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας από το 1976. Τα τακτικά μέλη της (ιδιώτες και εταιρείες) υπερβαίνουν τις 3,500, ενώ μέλη της είναι επίσης ακαδημαϊκά ιδρύματα και εθνικοί σύνδεσμοι οι οποίοι αντιπροσωπεύουν γύρω στα δύο εκατομμύρια επαγγελματίες (επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, επενδυτές, κτηματομεσίτες, εκτιμητές, δικηγόρους, ελεγκτές κτλ), καθιστώντας τη FIABCI ως τον πλέον αντιπροσωπευτικό οργανισμό της κτηματικής βιομηχανίας παγκοσμίως.

Η FIABCI αντιπροσωπεύεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC). Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση θέτοντας ως στόχο την άριστη κατάρτιση όσων επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο.

Η FIABCI Κύπρου έχει ως κύρια μέλη της τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, το Σύνδεσμο Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου και ως ακαδημαϊκά μέλη το Πανεπιστήμιο Νεάπολης και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η FIABCI Κύπρου αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα διεθνώς και στελέχη της συμμετέχουν σε πολλές επιτροπές και συμβούλια της FIABCI. Απόδειξη αυτής της δυναμικής εμπλοκής, αλλά και της αναγνώρισης της από τη διεθνή Ομοσπονδία, ήταν η διοργάνωση στην Κύπρο, το 2011, του Παγκόσμιου Συνεδρίου της FIABCI.

Η FIABCI Κύπρου επενδύει στην εκπαίδευση έχοντας ως στόχο την άριστη κατάρτιση όσων επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολης και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προσφέρει το διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο FIABCI International Real Estate Consultant Designation (FIREC).

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνή συνέδρια και άλλες διοργανώσεις της FIABCI, τα μέλη της FIABCI Κύπρου έχουν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το κυπριακό πρόβλημα, αναδεικνύοντας πρωτίστως το θέμα του σφετερισμού των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κύπρο.

Οικοσελίδα  |  Διοικητικό Συμβούλιο  |  Μέλη  |  Τοπικά Νέα  |  Διεθνή Νέα  |  Σύνδεσμοι  |  Επικοινωνία
Copyright 2012 by FIABCI Cyprus   |  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  |  Όροι Χρήσης