Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018    English (United States) el-GR
You are here:  Διεθνή Νέα   Είσοδος

Διεθνή Νέα

Εκπροσώπηση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) των Ηνωμένων Εθνών

Οι κ.κ. Ντίνος Μιχαηλίδης και Ιωάννης Αντωνίου έχουν επαναδιοριστεί και για το 2014 ως εκπρόσωποι της FIABCI στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Μιχαηλίδης είναι εκπρόσωπος της FIABCI στη Γενεύη και ο κ. Αντωνίου στη Βιέννη.


FIABCI December Business Meetings
Δουβλίνο 4-7 Δεκεμβρίου 2013

Σας πληροφορούμε ότι τα φετινά December Business Meetings της FIABCI πραγματοποιήθηκαν στο Δουβλίνο στην Ιρλανδία από 4 μέχρι 7 Δεκεμβρίου.
Τη FIABCI Κύπρου εκπροσώπησαν ο κ. Λάκης Τοφαρίδης, Πρόεδρος, και ο κ. Τάσος Σταύρου, Γραμματέας.
Ο κ. Σταύρου επανεκλέγηκε στη θέση του Προέδρου των νεαρών μελών της FIABCI.
Επίσης ο κ. Ιωάννης Αντωνίου επανεκλέγηκε στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνών Οργανισμών της FIABCI.


Η FIABCI Κύπρου στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας
Ενημέρωση συνέδρων για την κυπριακή οικονομία, τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων και για το σφετερισμό των ε/κυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα

Όλα τα θέματα που απασχολούν την αγορά ακινήτων σε διεθνές επίπεδο συζητήθηκαν στο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο της FIABCI, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πόλη Τσαϊτσούνγκ της Ταϊβάν. Την Κύπρο εκπροσώπησαν στις εργασίες του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της FIABCI-Κύπρου κ. Λάκης Τοφαρίδης και ο Γραμματέας της FIABCI-Κύπρου και Πρόεδρος Νεαρών Μελών της FIABCI International κ. Τάσος Σταύρου.

Στη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του κλάδου των ακινήτων και κατατέθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις για αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η έκδοση αδειών παραμονής, οι νέες τάσεις στο διεθνές επενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών σε τρίτες χώρες.

Μέσα από τη συμμετοχή μας σε διεθνή συνέδρια και άλλες δράσεις της FIABCI, αλλά και τις επαφές μας με πολύ σημαντικούς επαγγελματίες του τομέα παγκοσμίως, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε από κοντά τις διεθνείς εξελίξεις και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις και τη δικτύωση μας. Επίσης, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων στην κυπριακή οικονομία, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εγχώρια αγορά ακινήτων, η συμμετοχή μας σε διεθνή συνέδρια μας προσφέρει την ευκαιρία να εξηγήσουμε την κατάσταση και να προβάλουμε τη χώρα μας ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Στο συνέδριο συμμετείχαν τοπικά τμήματα της FIABCI από πολλές χώρες, ενώ στις εργασίες του συμμετείχαν παγκόσμιου κύρους επαγγελματίες του κλάδου. Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι εκπρόσωποι της FIABCI-Κύπρου είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερώσουν συνεργάτες τους από άλλες χώρες για το κυπριακό πρόβλημα, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το θέμα του σφετερισμού των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κύπρο. Για το Κυπριακό, για το οποίο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας καλούνται πολύ συχνά να απαντήσουν σε ερωτήσεις ξένων συνομιλητών τους, έχει αναπτυχθεί μια πολύ στενή συνεργασία μεταξύ FIABCI-Κύπρου και Υπουργείου Εξωτερικών.


Εκπροσώπηση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) των Ηνωμένων Εθνών

Οι κ.κ. Ντίνος Μιχαηλίδης και Ιωάννης Αντωνίου έχουν επαναδιοριστεί ως εκπρόσωποι της FIABCI στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Μιχαηλίδης είναι εκπρόσωπος της FIABCI στη Γενεύη και ο κ. Αντωνίου στη Βιέννη.


64ο Παγκόσμιο Συνέδριο FIABCI (Ταϊτσούνγκ, Ταϊβάν 24-30/5/2013)

Το 64ο Παγκόσμιο Συνέδριο της FIABCI θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ταϊτσούνγκ της Ταϊβάν από 24 μέχρι 30 Μαίου 2013.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.fiabci64.tw

Οικοσελίδα  |  Διοικητικό Συμβούλιο  |  Μέλη  |  Τοπικά Νέα  |  Διεθνή Νέα  |  Σύνδεσμοι  |  Επικοινωνία
Copyright 2012 by FIABCI Cyprus   |  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  |  Όροι Χρήσης